Blog ontdek de geheimen van de donkere huid

Dare to be Different

Wat valt erover de gekleurde huid te vertellen? Veel heel veel. Het behandelen, het analyseren, product- en huidadvies vragen om andere inzichten en behandelmethode.  Lees en leer meer over de verschillen die er bestaan tussen de diverse etnische groepen in het blog ontdek de geheimen van de gekleurde huid.
Atopische dermatitis in de donkere huid

Eczeem of toch geen eczeem in de donkere huid?

En als de plekjes beginnen te genezen, dan blijven er donkere vlekken over. Ik kan en durf geen rokjes meer te dragen of een t-shirt met korte mouwen te dragen. Mijn hele lijf zit namelijk onder de donkere pigmentvlekken. Mijn oorlogswonden, overgehouden aan het vele krabben en de verschillende hormoonzalven om de jeuk te stillen, hebben hun werk gedaan. Ik ben van de jeuk af….. voor hoelang? Eczeem of toch geen eczeem in de donkere huid?
Women of color demand good skincare treatments

Hoe behandel ik de donkere huid in mijn salon?

Meisjes en jongens worden zich al op jonge leeftijd steeds bewuster van hun uiterlijk. Het eerste wat je opvalt als je naar iemand kijkt is het gezicht. De meeste huidproblemen doven uit zichzelf na het doorlopen van een bepaalde fase in je leven. Het kans soms wel eens voorkomen dat de huidaandoening niet dooft en van tijd tot blijft opvlammen. Wat, waar en wanneer dat is, is niet altijd meteen duidelijk.
Beautysalon

6 voordelen van een schoonheidsspecialiste die kennis heeft van de donkere huid

Een jaarlijkse apk-keuring voor de huid bij de schoonheidsspecialiste of huidtherapeut, is net zo belangrijk als een medische controle bij de huisarts ondergaan of je auto bij de garage een jaarlijkse beurt geven. Zodat je weer veilig de weg op kan. Bij de keuze van een schoonheidsspecialiste wilt je klant dat jij als beauty professional weet hoe jij haar huid het beste kunt behandelen. Ze wilt beter en mooier uit jouw salon stoel opstaan, dan toen ze er ging liggen. 
Skin of color update 2019_Manhattan_New_York

Skin of Color update congres - Manhattan, New York

Precies een jaar geleden 4 september 2019 was ik onderweg naar het Skin of Color congres in Manhattan, New York. Voor het eerst in 10 jaar stapte ik weer een vliegtuig in. Niet vanwege vliegangst, maar een evenwichtsstoornis. Dit congres bijwonen stond al jaren bovenaan  mijn verlanglijst. Mijn gekleurde klanten van de juiste informatie te voorzien om hun huid optimaal te kunnen verzorgen

Dare to be different

Donkere vrouw et print _eskinacademy

Specialiseren in de gekleurde huid. Waarom zou je?

Als je voor jezelf wilt beginnen in de beauty branche, denk je vaak als eerste aan, welke behandelingen je gaat geven. Je hebt tijdens je opleiding of cursus, kennis gemaakt met diverse behandelingen, merken en apparatuur. Op social media houd je trends bij en pas je deze meteen toe in de praktijk. Maar zijn deze beautyproducten en behandelingen ook geschikt voor mensen met een getinte huid? In dit blog zal ik dieper op in gaan op het nut voor de gekleurde huid.

Overbeharing in de etnische huid

Iedere man of vrouw kan te maken hebben met overbeharing. Een man die behaart is valt minder op in tegenstelling dan een vrouw die geen of nauwelijks lichaamsbeharing heeft.


Maar een vrouw die duidelijk zichtbare beharing heeft, valt meer op in de menigte. Een vrouw is gemiddeld 2 uur per week bezig met ontharen. Ontharen in het gezicht is 1 van de gebieden, waar een vrouw dagelijks of minimaal 1 keer per week bezig om ontsierende haren te verwijderen, met één van de vele ontharingsmethoden. Maar hoe zit dat in een gekleurde huid? Welke behandelmogelijkheden zijn er?