Women of color demand good skincare treatments

Hoe behandel ik de donkere huid in mijn salon?

Het mooiste sieraad van een vrouw naast haar gezin, familie en vrienden, is haar uiterlijk. Voor vrouwen van kleur, loopt het als een rode ๐Ÿงต draad door haar leven. Er goed uitzien schept zelfvertrouwen, je zit lekkerder in je vel als je haar goed zit, kleding er mooi en comfortabel zit. Een egale, gezonde en glowing  skin is de kers op de taart.

Meisjes en jongens worden zich al op jonge leeftijd steeds bewuster van hun uiterlijk. Het eerste wat je opvalt als je naar iemand kijkt is het gezicht. De meeste huidproblemen doven uit zichzelf na het doorlopen van een bepaalde fase in je leven. Het kans soms wel eens voorkomen dat de huidaandoening niet dooft en van tijd tot blijft opvlammen. Wat, waar en wanneer dat is, is niet altijd meteen duidelijk.

Om maar van die onzuivere en vlekkerige huid af te komen worden alle registers opengetrokken, de halve drogisterij koop je leeg, de deur van de huisarts loop je plat. Je wordt steeds wanhopiger. Niets wat je doet helpt. 32 jaar en nog steeds heb je last van jeugdpuistjes en om het plaatje helemaal compleet te maken komen er steeds meer donkere tevoorschijn.
Hoe komt het toch dat ik niet van die puistjes en pijnlijke ontstekingen af kom?

Top 3 van de meest voorkomende huidaandoeningen

Komt dit verhaal je bekend voor? Volwassen acne is een veel voorkomende huidaandoening onder volwassen vrouwen en mannen, welke vaak gepaard gaat met donkere vlekken bij vrouwen van kleur.

De top 3 van de meest voorkomende huidaandoeningen, waar vrouwen van kleur en in mindere mate mannen last van hebben.
1. Volwassen acne
2. Pigmentvlekken
3.  Overbeharing

Hoe zit dat bij jou in de schoonheidssalon? Welke behandeling wordt het meest uitgevoerd in jouw salon? Met welke behandeling of combinatie behandeling behaal jij de beste resultaten?

Hoe behandel ik de donkere huid in mijn salon?โ€‹www.facebook.com/eskinacademyโ€‹โ€‹โ€‹

Waarom aansluiten bij de Facebookgroep Hoe behandel ik de donkere huid in mijn salon?

Ontdek wat er speelt bij de vrouwen van kleur in Nederland en in België. Leer van collega’s uit het veld die je zijn voorgegaan, hoe je deze uitdagende huid het beste van dienst kunt zijn. Update je kennis, trek meer klanten van kleur aan, verhoog je omzet, onderscheid je van de rest. Concurreer op kennis, niet op prijs!

Opleiding volgen ๐Ÿ“–

Weet je niet zo goed wat wel of niet goed werkt voor de gekleurde huid en wil je daar verandering in brengen? Volg de basistraining Ontdek de geheimen van de donkere huid. Maak de theorie en vaardigheden eigen via de blended methode, leer in je eigen tempo, pas de theorie meteen toe in de praktijk, spar met collega’s over de theorie in de online community. Voor meer informatie bezoek www.eskinacademy.nl of vul het contactformulier in.

Saskia Pinas MellaCare eSkinacademyIk ben Saskia Pinas, ruim 11 jaar actief als huidtherapeut en schoonheidsspecialiste in mijn praktijk in Rotterdam West.
Sinds mijn vroege tienerjaren, rond de pubertijd, heb ik mij altijd bezig gehouden met de huid. Ik had al vrij vroeg last van diverse huidproblemen. Vooral de pigmentvlekken die ik overhield na het doorstaan van de waterpokken, muggenbeten en later ook nog eens acne en de bijbehorende pigmentvlekken die het achterliet, striae, overbeharing. Ik zag de huidproblemen als een probleem. Naarmate je ouder wordt verdwijnen sommige huidaandoeningen vanzelf, maar laten soms hun sporen na.

Ik heb dan ook jaren gezocht en van alles en nog wat uitgeprobeerd en nog steeds om de opgelopen schade te kunnen herstellen. Soms met succes en soms ook niet.
Na het afronden van mijn opleiding huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht in 2006. Ben ik 3 jaar later voor mezelf begonnen. Sindsdien ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de theorie van de etnische huid en in de praktijk experimenteerde ik op mezelf welke apparatuur, producten en behandelingen, combinaties het effectiefst zijn in te zetten voor de gekleurde huid.

In de 11 jaar dat ik mijn praktijk run heb ik veel mogen zien aan huidaandoeningen, verhalen mogen horen van mijn klanten met betrekking tot hun huidproblemen en de obstakels, onbegrip en onwetendheid waarmee ze te maken hebben gehad. In hun zoektocht naar een oplossing voor hun huidprobleem of daaraan gerelateerde huidprobleem.

Met de opleiding eSkinacademy, is het mijn missie om alle gekleurde consumenten in Nederland en in België, de mogelijkheid te bieden in de eigen woonomgeving een schoonheidssalon of huidtherapiepraktijk te bezoeken, die over de juiste kennis en ervaring beschikt om hun gekleurde huid op de juiste wijze te kunnen behandelen.
eSkinacademy is er voor dé beauty professional die op de juiste manier geïnformeerd wilt worden over de gekleurde huid.

Saskia Pinas

Huidtherapeut & schoonheidsspecialiste

www.mellacare.nl
www.eskinacademy.nl