Post inflammatoire hyperpigmentatie na hydrochinon gebruik

Hoe ga ik om met de donkere huid in de beautysalon? 

Ontrafel stap-voor-stap de geheimen van de gekleurde huid

In 2030 is de verwachting dat de bevolking in Nederland met 3,2 miljoen mensen met een niet- Westerse achtergrond zal groeien. (Bron CBS)

In Amerika liggen de verhoudingen anders dan in Europa, maar de toekomstige vooruitzichten geven nu al inzichten in hoe de wereld van 'morgen' eruit zal gaan zien en wat dat voor jouw beauty business, beauty professional kan betekenen.De bevolkingspopulatie zal de komende decennia voor meer dan 50%, dat is nu ongeveer 40%, bestaan uit mensen met een gekleurde huid (Bron SoC).

Waar zit de pijn van jouw gekleurde klant?

Pijnpunten in de gekleurde huid.

Op een zonnige middag loopt een jonge donkere vrouw begin 20 je salon binnen met de vraag of je haar met haar huid kunt helpen. Ze is ten einde raad. Je ziet op het eerste gezicht niets aan haar huid, ze ziet er wel goed uit. Bij nader inzien blijkt ze een zeer onrustige gezichtshuid te hebben. Omdat je op het moment geen afspraak hebt staan, besluit je haar meteen te helpen. Je besluit de jonge klant een dieptereiniging te geven en laat haar na 4 weken terugkomen voor een vervolg behandeling.


Na 2 weken neemt dezelfde klant telefonisch contact met je op, dat haar huid er erger aan toe is dan voor de eerste behandeling. Ze heeft meer bulten erbij gekregen en daarboven op ook donkere pigmentvlekken. Je laat haar naar de salon toekomen. Je schrikt op het moment dat je de foundation verwijderd. Je hebt dit nog nooit eerder meegemaakt. Je weet even niet zo goed hoe je haar type huidskleur moet aanpakken?

"de impact die een huidprobleem heeft op de emotionele staat van een klant, wordt onderschat en weggewuifd alsof het niets is"

Geen zin om te lezen? Bekijk onderstaande video

Deze cursus is geschikt voor: iedere schoonheidsspecialist die wilt leren wat de effectiefste manier is om de donkere huid in de beautysalon te behandelen. Huid- en productadviezen geven die effectief zijn, betere behandelresultaten behalen, meer tevreden klanten. Voorkennis van de huid is nodig.
Ontrafel stap-voor-stap de geheimen van de donkere huid

Je besluit om een deel van de behandeling aan te passen en besluit een sterkere peeling te gebruiken. Bij de eerste behandeling heb je een huidanalyse afgenomen, deze neem je nogmaals door misschien dat je iets over het hoofd hebt gezien. Je ziet niets vreemds en op je vragen krijgen je dezelfde antwoorden als bij de eerste afspraak. Je besluit om de behandeling voor te zetten zoals je je hebt voorgenomen. Dit komt wel goed. Je hebt er alle vertrouwen in, want is niet iedere huid hetzelfde? Veel of weinig pigment, maakt tóch geen enkel verschil?

Maar als dezelfde klant 4 weken terugkeert voor de vervolgbehandeling, slaat de onzekerheid bij je toe, de huid van haar gezicht vertoont nu nog meer donkere plekken dan eerst, je twijfelt of je er goed aan gedaan hebt om deze klant te helpen. Waar is het misgegaan? Heb je de peeling te lang laten inwerken? Heb je misschien te hard geprobeerd om de comedonen uit te drukken? Hoe kom je te weten wat wel werkt? Als je jezelf hierin herkent, bedenk dan dat het ook anders kan.

Stel je voor dat je vol zelfvertrouwen een donkere huid behandeld, omdat je weet hoe je met dit huidtype moet omgaan. Je weet welke vragen je tijdens de huidanalyse moet stellen, waar je op moet letten als je de huid inspecteert, welke huidverzorgingsproducten je beter kunt gebruiken tijdens de behandeling.
Door jouw kennis en kunde, stel je je klanten van kleur op hun gemak, vergroot hun vertrouwen in jou, je behandelresultaten verbeteren, dat zie je terug in de positieve reacties van jouw klanten.

Dit is geen onbereikbaar droombeeld, ook niet als je op dit moment worstelt met het behalen van betere behandelresultaten.

Op school leerde je misschien hoe je de huid kunt reinigen en welke huidtype er zijn. Tijdens de praktijklessen kon de docent je geen duidelijk antwoord geven waarom een donkere huid eerder pigmentvlekken verschijnen dan in een lichte huid (Europees). Het enige advies dat je kreeg is om niet te behandelen, het gaat vanzelf wel over, knijp de mee-eters niet uit, maak geen gebruik van een milia naald. Maar heeft die docent je ook geleerd dat werken op een donkere huid om een andere aanpak vraagt dan de witte huid, hoe observeer en behandel je de donkere huid op de juiste manier?

Waarschijnlijk niet. De meeste schoonheidsspecialisten behandelen en stellen dezelfde anamnesevragen aan klanten van kleur als bij de witte klanten. Iedereen vecht om de aandacht van de gekleurde huid, diversiteit, inclusie, BLM populaire woorden, om in de gunst te vallen, maar de broodnodige basisvaardigheden om deze huid op de juiste manier te behandelen komen in de meeste opleidingen voor uiterlijke verzorging niet aan bod.

Dat is zonde, want iedere schoonheidsspecialist kan leren op de juiste manier de donkere huid te behandelen wanneer de juiste kennis, voorbeelden en oefeningen worden aangereikt. In de online cursus ‘Hoe ga ik om met de donkere huid in de beautysalon?’ leer je in een halve dag de beginselen van hoe je de meest voorkomende huidaandoeningen in de gekleurde huid herkent, observeert en welke behandeling, producten je kunt toepassen tijdens de behandeling, met deze basisbeginselen zal je de rest van je carrière van profiteren. Je krijgt de beschikking over effectieve technieken wat je in studieboeken en tijdens de opleiding tot schoonheidsspecialist niet hebt geleerd. Je hebt een voorsprong op je collega’s.

Je kunt de cursus ‘Hoe ga ik om met de donkere huid in de beautysalon?’ in je eigen tempo volgen in een online leeromgeving. De cursus is ontworpen om zelfstandig te volgen. De prijs voor het basispakket (zonder feedback!) is €199,- (excl. btw). Na betaling krijg je meteen toegang tot de cursusomgeving met video’s en interactieve oefeningen. Die doorloop je zelfstandig.

Je kunt ook kiezen voor het Feedback-pakket. Dan krijg je na afloop per mail 1 keer concrete feedback op een door jouw uitgewerkte praktijkopdracht die je met behulp van de cursus hebt uitgewerkt aangescherpt.

Cursus zonder feedback - 199 euro - Betaal & begin

Cursus met feedback - 399 euro - Betaal & begin

(Scroll verder naar beneden voor meer informatie)

"It is better to be prepared for an opportunity, than having an opportunity and not be prepared"

Wat ga je leren?

 • Je raakt vertrouwd met de belangrijkste huidaandoeningen om te herkennen, observeren en toepassingstechnieken (HOT) waarmee je sneller en nauwkeuriger je behandelstrategie of productadvies kunt afstemmen op de behoefte van jouw gekleurde klant.

 • Je leert hoe je deze technieken in de beautysalon kunt toepassen bij het adviseren en behandelen van de meest voorkomende huidproblemen in de donkere huid. Deze toepassingstechnieken kun je op allerlei manieren vooruit helpen om je beautysalon aantrekkelijker te maken voor mensen van kleur.

 • Je zult met steeds meer zelfvertrouwen jouw klanten van kleur in je beautysalon ontvangen en aantrekken als zij je om raad komen vragen wat te doen met hun huidprobleem. 

It’s getting HOT in here!
Het leren Herkennen, Observeren, Toepassen (HOT!) is een kwestie van veel oefenen – een interactieve cursus. Je bekijkt filmpjes, Je oefent met interactieve praktijkopdrachten en je krijgt na afloop persoonlijke feedback op een uitgewerkte opdracht (als je dat natuurlijk wilt en hebt gekozen voor het feedback-pakket).

Binnen 4 maanden ben je op de hoogte van de basistechnieken  die je nodig hebt om jouw klant van kleur beter van dienst te zijn. Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen. Als je bijvoorbeeld twintig minuten per dag bij iedere klant nieuw of vast oefent, ben je in een week klaar.

De cursus ‘Hoe ga ik om met de donkere huid in de beautysalon?’ is niet voor eenmalig gebruik. Het is de bedoeling dat je de tutorials en oefeningen blijft gebruiken bij iedere nieuwe klant en vaste klant, steeds opnieuw tot je de basisvaardigheden beheerst als een 2e huid. 

Hoe meer je oefent met de geleerde toepassingstechnieken, hoe enthousiaster jouw klanten van kleur reageren op jouw adviezen, aan de hand van je kennis en vaardigheden. Maar misschien wel het belangrijkste: je zult meer plezier krijgen in het analyseren en adviseren. Weinig geeft zo veel voldoening als het helpen van je klanten en de positieve behandelresultaten terug te zien.

Wat kun je verwachten tijdens de tutorials? 

 • Overzicht van vragen die je kunt stellen gerelateerd aan de etniciteit van de klant

 • De verschillen tussen de etnische groepen die niet tot de europese groep worden gerekend

 • Overzicht van de meest voorkomende huidaandoeningen 

 • Efflorescenties in de gekleurde huid die je niet over het hoofd mag zien

 • Een selectie van ingrediënten die effectief zijn in de gekleurde huid

 • Hoe je de opgedane kennis kan vertalen naar een advies op maat


Feedback?

Deze cursus is uitstekend geschikt voor zelfstudie en oefening. Je kunt ook kiezen voor mijn begeleiding.

Kies je voor het feedback-pakket na het afronden van de oefening verstuur je de antwoorden binnen de leeromgeving naar me op. Je krijgt korte en gerichte feedback op jouw antwoorden. Dit pakket kost € 399,- (excl. btw).

Meld je vandaag nog aan voor de basistraining feedback-pakket

t.w.v. € 399,- (excl. BTW)

Ontrafel stap-voor-stap de geheimen van de donkere huid

Waarom bij mij een cursus volgen?

 • Als huidtherapeute en schoonheidsspecialist weet ik uit persoonlijke en jaren aan praktijk ervaring hoe je de gekleurde huid op de meest verantwoorde manier kunt verzorgen. Ik voerde in de afgelopen 13 jaar, meer dan 10.000 behandelingen en  consulten uit op klanten van kleur. Van mijn klanten leerde ik de gekleurde huid te observeren en te behandelen zoals het moet. 

 • Ik weet wat de pijnpunten van mijn klanten van kleur zijn

 • Ik verdiep me al jarenlang in de toepassingstechnieken en de werkwijze voor de beste behandelresultaten. Het resultaat daarvan is dat het aantal klanten van kleur die mijn huidtherapiepraktijk en beautysalon bezoeken en/of doorverwijzen in de afgelopen 13 jaar sinds de start in 2009 met 60% is toegenomen. 

 • Zelf heb ik als kind, tiener en volwassene diverse huidproblemen gehad. Dankzij deze persoonlijke ervaring en de ervaring van mijn klanten van kleur, medische kennis heb ik mijn kennis en vaardigheden kunnen verbeteren.

 • In 2006 studeerde ik aan de Hogeschool Utrecht aan de Huidtherapie opleiding af op het onderwerp “Laserontharing op de donkere huid - Bezint eer gij begint.” Tijdens deze onderzoeksperiode ben ik veel te weten gekomen over de gekleurde huid, meer dan tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige, schoonheidsspecialiste, huidtherapie. 

 • Mijn carrière heb ik voor een belangrijk deel te danken aan het pionieren in de praktijk, het geduld en vertrouwen die de klanten in mij stelden. 

Dit is een online cursus die je meteen kunt volgen. Als je hebt betaald, krijg je onmiddellijk toegang tot de leeromgeving van ‘Hoe ga ik om met de donkere huid in de beautysalon?’ met video’s en interactieve praktijkopdrachten. De cursus is geschikt voor zelfstudie door de opbouw, de voorbeelden en uitleg. Voor het basispakket zonder feedback betaal je €199,- (excl. btw).

Als je kiest voor het Feedback-pakket kun je de praktijkopdracht insturen die je met behulp van de cursus hebt toegepast. Na het insturen van je opdracht kun je binnen 3 werkdagen feedback van mij (Saskia ) verwachten. De prijs voor het Feedback-pakket is €399,- (excl. btw).

Waar zit de pijn van jouw gekleurde klant?

Pijnpunten in de gekleurde huid.

'Alle modellen zijn verkeerd, sommige zijn bruikbaar' - George Box