Post inflammatoire hyperpigmentatie na hydrochinon gebruik

Vergroot je kennis over de melanine rijke huid én verhoog de tevredenheid van je klanten

In 2030 is de verwachting dat de bevolking in Nederland met 3,2 miljoen mensen met een niet- westerse achtergrond zal groeien. (Bron: CBS)
In Noord Amerika liggen de verhoudingen anders dan in Europa, maar de toekomstige vooruitzichten geven nu al inzichten in hoe de wereld van 'morgen' eruit zal gaan zien en wat dat voor jouw beauty business, beauty professional kan betekenen.
De bevolkingspopulatie zal de komende decennia voor meer dan 50%, dat is nu ongeveer 40%, bestaan uit mensen met een gekleurde huid, als het classificatiesysteem van Fitzpatrick, voor het gemak er even naast houden, vallen huidtypen IV, V, VI hieronder. (Bron: SoC)
Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat jouw kennis, ervaring aan een update toe zijn, mocht dat nog niet het geval zijn. Maar ook kansen creëert voor jouw business en onderscheidend vermogen.

Waar zit de pijn van jouw gekleurde klant?

Pijnpunten in de gekleurde huid.

Losse modules 

Leer meer over de gekleurde huid én het belang om de theorie over de gekleurde huid op de juiste manier toe te passen tijdens je behandelingen in de beautysalon.


De basiscursus donkere huid daagt je uit om je kennis direct in de praktijk te brengen. Met de losse modules selecteer je welke informatie je interessant vindt.

Basiscursus (excl. begeleiding)

Leer meer over de gekleurde huid én het belang om de theorie over de gekleurde huid op de juiste manier toe te passen tijdens je behandelingen in de beautysalon.


De basiscursus donkere huid daagt je uit om je kennis direct in de praktijk te brengen. Je klanten van kleur zullen je dankbaar zijn voor jouw kennis en vaardigheid.

Basiscursus (incl. begeleiding

Leer meer over de gekleurde huid én het belang om de theorie over de gekleurde huid op de juiste manier toe te passen tijdens je behandelingen in de beautysalon.


De basiscursus donkere huid daagt je uit om je kennis direct in de praktijk te brengen. Je klanten van kleur zullen je dankbaar zijn voor jouw kennis en vaardigheid.

Basiscursus Donkere huid

In deze cursus deel ik mijn kennis, ervaring en passie voor de donkere huid met jou.
Je leert verder te kijken dan alleen de huidskleur als begin- en eindpunt te nemen, maar het belang van het stellen van de juiste vragen, het herkennen van de overeenkomsten en specifieke kenmerken tussen de diverse etnische groepen , de rol van voeding en klimaat.

Door mijn ervaring als huidtherapeut en schoonheidsspecialist weet ik als geen ander hoe ik jou, beautyprofessional, op een praktische en interactieve manier kan laten kennismaken met de facetten van de eumelanine rijke huid. Je transformeert je kennis van basis naar deskundig.

Met mij, Saskia, als jouw persoonlijke huidexpert van de gekleurde huid weet je zeker dat je de beste kennis en advies krijgt om jouw klanten van kleur van het allerbeste advies en behandelresultaat te voorzien.


Informatie basiscursus

 • Volg de cursus in je eigen tempo (dripping content)
 • Je kunt op ieder moment instappen
 • Maandelijkse online Q en A sessies (alleen bij basiscursus onder begeleiding)
 • Nakijken van het gemaakte huiswerk (alleen bij basiscursus onder begeleiding)
 • Ondersteunend digitaal lesmateriaal
 • Certificaat na succesvol afronden cursus (geldt niet voor de losse module(s))
 • Vermelding op website eSkinacademy (geldt niet voor de losse module(s))
"de impact die een huidprobleem heeft op de emotionele staat van een klant, wordt onderschat en weggewuifd alsof het niets is"

Wat kun je verwachten tijdens de cursus en van mij?

 • Je raakt vertrouwd met de belangrijkste huidaandoeningen om te herkennen, observeren en toepassingstechnieken (HOT©) waarmee je sneller en nauwkeuriger je behandelstrategie of product advies kunt afstemmen op de behoefte van jouw gekleurde klant.
   
 • Je leert hoe je deze technieken in de (beauty)salon kunt toepassen bij het adviseren en behandelen van de meest voorkomende huidproblemen in de donkere huid. Onderscheid je van je collega´s.

 • Je zult met steeds meer zelfvertrouwen jouw klanten van kleur naar je beautysalon trekken.

 • Ter ondersteuning wordt er tijdens de cursus gewerkt met instructievideo´s, praktijkopdrachten en afbeeldingen. In de online community, kun je met medestudenten sparren. Ingestuurde opdrachten worden van feedback voorzien (door mij, Saskia Pinas).

 • Ik neem je mee op ontdekkingstocht: de valkuilen waarin ik ben gelopen, de inzichten die ik persoonlijk en professioneel heb opgedaan, in het leren ontdekken van de ´geheimen´ van de melanine rijke huid.
   
 • Binnen 3 maanden ben je op de hoogte van de basistechnieken  die je nodig hebt om jouw klant van kleur beter van dienst te zijn. Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen.

 • Na een succesvolle afronding (> 90%) van de cursus ontvang je een certificaat en vermelding op de website van eSkinacademy.

  De Basiscursus donkere huid: ‘Wat je moet weten voordat je op de gekleurde huid gaat werken!´ is niet voor eenmalig gebruik. Je kunt na het afronden van de cursus de tutorial en de oefeningen blijven gebruiken tot  je de basisvaardigheden tot in de finesse beheerst. 

'Alle modellen zijn verkeerd, sommige zijn bruikbaar' - George Box