Beautysalon

6 voordelen van een schoonheidsspecialiste die  kennis heeft van de donkere huid

Een gezonde eet- en leefstijl is de basis van een gezonde en stralende huid. Ook de buitenkant is heeft de nodige aandacht nodig. De dagelijkse routine die jouw klanten thuis doorlopen is niet voldoende om de conditie van de huid optimaal te houden. 

Een jaarlijkse apk-keuring voor de huid bij de schoonheidsspecialiste of huidtherapeut, is net zo belangrijk als een medische controle bij de huisarts ondergaan of je auto bij de garage een jaarlijkse beurt geven. Zodat je weer veilig de weg op kan. Bij de keuze van een schoonheidsspecialiste wilt je klant dat jij als beauty professional weet hoe jij haar huid het beste kunt behandelen. Ze wilt beter en mooier uit jouw salon stoel opstaan, dan toen ze er ging liggen. 

Skin of color

Helaas komt het nog te vaak voor dat klanten met een donkere huid, slechter af zijn na het ondergaan van een gezichtsbehandeling of andere cosmetische behandelingen, dan klanten met een witte huid. Een fruitzuurpeeling, die blijvende donkere of lichte pigmentvlekken in de huid achterlaat of na een PMU behandeling. Een microdermabrasie behandeling die donker gekleurde strepen achterlaten na een intensieve gezichtsbehandeling. 

Iedere gekeurde klant die jouw schoonheidssalon komt binnenstappen, moet er van op aan kunnen dat zij van begin tot eind in goede handen is. Jouw Skin of Color klant moet met een goed gevoel de salon betreden en weer verlaten. In dit blog schrijf ik over 6 voordelen van een schoonheidsspecialiste die  kennis heeft van de donkere huid.

1. Ken de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende etnische groepen. 

Tussen de diverse etnische groepen zijn er duidelijke verschillen die niet alleen aan de buitenkant te zien zijn. De verschillen zitten dieper in de epidermis. Diezelfde verschillen kunnen bepaalde huidaandoeningen in de hand werken door onzorgvuldig handelen, als de behandelaar over onvoldoende en niet de juiste kennis beschikt.

De volgende etnische groepen worden onderscheiden:

  • Afrikaanse (Caraïbische, diaspora)
  • Aziatische (Oost, West, diaspora)
  • Indianen 
  • Polynesiërs
  • Latijns- Amerikaans(diaspora)
  • Euraziatisch- Indo (midden- oosten, diaspora)
  • Kaukasische (Europees, diaspora).


2. De manier van opnemen van actieve bestanddelen door de huid. 

Om een behandeling te laten slagen zijn er actieve bestanddelen nodig, die daar in de cellen terechtkomt om hun werk optimaal te kunnen uitvoeren. Weet hoe het huid mechanisme in een donkere huid verschilt van die van een witte huid. 

In een creoolse huid, kan het dagen duren voordat een actieve ingrediënt haar weg naar de plaats van bestemming heeft gevonden. Een verlate huid reactie op een irriterende stof kan vraagtekens oproepen. Aangezien de eerste paar dagen zonder problemen zijn verlopen. 

3. Gebruik van apparatuur tijdens een behandeling. 

Het inzetten van apparatuur tijdens een beauty behandeling is meer regel dan uitzondering. Maar hoe zet je deze effectief in en wanneer zet je een apparaat in? Kun je met dezelfde instellingen en intensiteit werken op iedere huid? Is het inzetten van een apparatuur noodzakelijk voor het bereiken van een beter resultaat?


4. Overbehandeling

Wanneer kun je de volgende behandeling inplannen. Bij een kuur is het belangrijk dat de behandelingen in een bepaald tijdsbestek worden opgevolgd voor de beste resultaten. In de gekleurde huid kunnen behandelingen die te snel achter elkaar worden uitgevoerd tot overbehandeling, huidschade leiden. Pigmentschade is de meest voorkomende huidaandoening bij mannen en vrouwen van kleur.


5. Aandacht voor de binnenkant

De binnenkant van het lichaam is net zo, misschien wel belangrijker dan de buitenzijde. De vele nationaliteiten, in Rotterdam zijn dat er meer dan 154, hebben zo hun dieetvoorschriften. Niet alles uit het land van herkomst is in Nederland verkrijgbaar, voeding wordt vaak bewerkt aangeboden. Een overvloed van het ene voedingsproduct en een moeilijk verkrijgbare van het één. 

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen bij niet- westerse consumenten in Nederland tot huid- en andere lichaamsongemakken leiden. Veel voorkomende huidaandoening op volwassen leeftijd is acne. Acne wat geen acne blijkt te zijn. Wat kan een huidaandoening triggeren? 


6. Analyseren van de huid

Alleen kijken is onvoldoende. Door te kijken krijg je onvoldoende informatie over een huidaandoening in de donkere huid. 

Voelen, kijken en de juiste vragenstellen tijdens de huidanalyse, is KEY!

Een huidreactie kan zich in de Skin of Color anders uiten, dan in een witte huid. 

Waar moet je opletten? Ken de verschillen en overeenkomsten. 


Door over deze 6 inzichten te beschikken ben je als gekwalificeerde schoonheidsspecialiste met een specialisatie voor de gekleurde huid. Kun je beter inspelen op de behoefte van jouw gekeurde klant. 


Ervaring en kennis

Ik heb 14+ jaar ervaring als huidtherapeut en schoonheidsspecialiste met gezichts- en lichaamsbehandelingen, kennis over de gekleurde en witte huid, cosmetica en apparatuur. Mijn expertise is het behandelen en adviseren van consumenten met een gekleurde huid. Door mijn expertise en persoonlijke aandacht, ben je bij eSkinacademy verzekerd van het leren van de juiste kennis en vaardigheden van de gekleurde huid.


Opleiding volgen 

Wil je een voorsprong nemen op je collega's en een expert worden in het behandelen en adviseren van de gekleurde huid? Inschrijven voor een online of een Inhouse training (alleen op aanvraag via het contactformulier) kan hier

Saskia Pinas MellaCare eSkinacademyIk ben Saskia Pinas, ruim 11 jaar actief als huidtherapeut en schoonheidsspecialiste in mijn praktijk in Rotterdam West.
Sinds mijn vroege tienerjaren, rond de pubertijd, heb ik mij altijd bezig gehouden met de huid. Ik had al vrij vroeg last van diverse huidproblemen. Vooral de pigmentvlekken die ik overhield na het doorstaan van de waterpokken, muggenbeten en later ook nog eens acne en de bijbehorende pigmentvlekken die het achterliet, striae, overbeharing. Ik zag de huidproblemen als een probleem. Naarmate je ouder wordt verdwijnen sommige huidaandoeningen vanzelf, maar laten soms hun sporen na.

Ik heb dan ook jaren gezocht en van alles en nog wat uitgeprobeerd en nog steeds om de opgelopen schade te kunnen herstellen. Soms met succes en soms ook niet.
Na het afronden van mijn opleiding huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht in 2006. Ben ik 3 jaar later voor mezelf begonnen. Sindsdien ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de theorie van de etnische huid en in de praktijk experimenteerde ik op mezelf welke apparatuur, producten en behandelingen, combinaties het effectiefst zijn in te zetten voor de gekleurde huid.

In de 11 jaar dat ik mijn praktijk run heb ik veel mogen zien aan huidaandoeningen, verhalen mogen horen van mijn klanten met betrekking tot hun huidproblemen en de obstakels, onbegrip en onwetendheid waarmee ze te maken hebben gehad. In hun zoektocht naar een oplossing voor hun huidprobleem of daaraan gerelateerde aandoening.

Met de opleiding eSkinacademy, is het mijn missie om alle gekleurde consumenten in Nederland en in België, de mogelijkheid te bieden in de eigen woonomgeving een schoonheidssalon of huidtherapiepraktijk te bezoeken, die over de juiste kennis en ervaring beschikt om hun gekleurde huid op de juiste wijze te kunnen behandelen.
eSkinacademy is er voor dé beauty professional die op de juiste manier geïnformeerd wilt worden over de gekleurde huid.

Saskia Pinas

Huidtherapeut & schoonheidsspecialiste

www.mellacare.nl
www.eskinacademy.nl