Over Mij: Saskia Pinas

Van boekenwurmen tot huidexpert

Er waren eens drie huismusjes die heel veel van lezen hielden. Ze hadden bijna alle jeugdboeken in de wijkbibliotheek en de grote bibliotheek in Rotterdam uitgelezen. Hooo dame, nee, ik ga je geen sprookje vertellen (al klopt het wel, mijn twee jongere zusjes en ik waren echte boekenwurmen, alleen geen muizen 😁). Ik zal je een korte impressie geven (doe mijn best, kan nogal lang van stof zijn) hoe ik van de droom om verloskundige te worden, uiteindelijk voor de uiterlijke verzorging en huidtherapie heb gekozen.

Terwijl ik mijn over mij pagina aan het schrijven ben geniet ik van een verse kop Marokkaanse muntthee en luister ik naar een eclectische verzameling van muziekgenres van Jazz, Soul, Rap, Afrobeats, Ama piano, klassieke muziek (mijn laatste ontdekking is @Camdenmusique, fantastische muziek componeert deze jonge zwarte Brit), maar ook Nina Simone, XXXTentacion en af en toe een verdwaald countrynummer of spirituele muziek van de Indianen tijdens een wandeling op het Dakpark in Rotterdam.  Een ‘geheimpje’, het gaat mij om de beats, de sound, het gevoel dat het mij geeft dan om de tekst. Ik maak namelijk mijn eigen variatie op de tekst, om er jaren later achter te moeten komen dat de tekst anders luidde 😕.


De magie van lezen

Lezen was in mijn vrije tijd (had ik in overvloed), mijn toevlucht. Vandaag de dag lees ik nog steeds, weliswaar andere soort boeken en minder tijd om te lezen, maar ik had dan ook veel minder verantwoordelijkheden dan nu. De zorg voor een jongvolwassen zoon, die met de nodige uitdagingen op gezondheidsgebied het grootste deel van mijn tijd en aandacht nodig had, het ondernemerschap komt ook met de nodige uitdagingen, maar biedt uitstekende mogelijkheden om gezin, zorg en carrière met elkaar te combineren. En mijn kennis over de gekleurde huid, te verdiepen.


Voorliefde voor de medische wereld

Als kind heb ik altijd een voorliefde voor de medische wereld gehad. Hoe bloederiger, hoe beter. Horrorfilms en thrillers, forensische documentaires zijn een liefhebberij, waar ik graag tijd voor vrij maak. Hoe anders is mijn carrière gelopen. Van een voorliefde voor kinderen (verloskundige), naar een voorliefde voor de huid, heb ik na het doorlopen van de opleiding tot schoonheidsspecialiste en huidtherapie. Mijn eerste stappen richting het ondernemerschap en werken met de gekleurde huid gezet. Ik heb uiteindelijk gekozen voor twee werelden die erg op elkaar lijken, maar toch verschillend zijn, de cosmetiek en de medische wereld. Werken als huidtherapeute en schoonheidsspecialist, bood die mogelijkheid. 


Werken met de gekleurde huid: Mijn Passie

Ondanks dat ik als kind huidproblemen had (niet extreem acne, hyperpigmentatie, overbeharing), was werken met de huid niet mijn eerste passie. Werken met de gekleurde huid heeft het vuur in mij aangewakkerd en is mijn grootste passie geworden. Het grootste orgaan, de huid, is veelzijdig en flexibel. Bijna als het ondernemerschap, waarin flexibiliteit en veelzijdigheid, eigenschappen zijn die goed van pas komen, in het runnen van je bedrijf met de verschillende rollen waarmee je te maken hebt. 


Mijn missie met MellaCare en eSkinacademy

Met mijn beide ondernemingen, MellaCare, waar ik mij bezig houdt met de fysieke kant van mijn vakgebied en eSkinacademy, hier richt ik mij op het verbeteren van de kennis van klanten van kleur over hun gekleurde huid. Ik heb er mijn missie van gemaakt om de opvattingen en misstanden die in de medische en cosmetische industrie bestaan over mensen van kleur, in het bijzonder mensen met een Afrikaanse achtergrond, onder de aandacht te brengen, te ontkrachten en de juiste informatie te verstrekken aan deze veelzijdige en kleurrijke doelgroep.


Over Saskia Pinas

Mijn naam is Saskia Pinas, een gedreven huidtherapeut en schoonheidsspecialist, maar bovenal mens, vrouw, moeder en een voorstander van diversiteit. Niet alleen in muziekgenres en literatuur, maar ook in mijn werk en de mensen om mij heen. Mijn brede interesses strekken zich uit van ondernemerschap en financiën tot het verkennen van mijn spirituele 'ik' en het handhaven van de balans tussen Yin en Yang.


Ik heb heb een passie voor de huid, ik heb een passie voor jouw gekleurde huid! 


Saskia Pinas
huidtherapeute & schoonheidsspecialiste