medisch_celdeling

Medisch

Dagelijks worden er medische artikelen van klinische onderzoeken gepubliceerd. Zo ook over de gekleurde huid, met name de zwarte huid, is veel gepubliceerd. Er is veel geschreven over de zwarte huid vanuit het gezichtspunt van de witte onderzoeker.
Deze onderzoeken zijn voor een groot deel niet gebaseerd op feiten, maar op etnische vooroordelen.
Vooroordelen die nog steeds hun weg weten te vinden naar diverse branches en niet alleen binnen de medische wereld.

Deze ongefundeerde vooroordelen kunnen binnen de medische wereld leven of dood betekenen, het leven in pijn, fysieke en mentale ongemakken.

Het kennen van de juiste toedracht, de ware feiten, is cruciaal. Doe je voordeel met de kennis die anderen voor jou hebben onderzocht.

Uitbuiting zwarte gemeenschap medische wereld

Medical apartheid

Een uitgebreide, schokkende documentatie over de misstanden binnen de medische wereld, gericht op Afro- Amerikanen, door Dr. Harriet Washington. Een must read voor iedere professional die actief is in de (para) medische wereld.
Hoe zijn de klinische studies tot stand gekomen?
Hoe ´objectief´ worden de klinische studies vandaag de dag uitgevoerd?

Post genezing van de trauma´s na de slavernijperiode

Post Traumatic Slave Syndrome

Opgelopen trauma´s kunnen generatie op generatie worden doorgegeven, epigenetica. Of te wel overerfbare veranderingen die niet terug te vinden zijn in de genetische informatie die in het DNA is gecodeerd.

De trauma´s waarvan de nazaten (Afrikanen en Afrikaanse diaspora) van tot slaaf gemaakten voorouders na de trans-Atlantische slavernijperiode, Apartheidsregime in Zuid- Afrika hebben doorstaan, zijn hier een voorbeeld van.

Dr. Joy DeGruy, schept met haar boek Post Traumatic Slave Syndrome (PTSS), orde, duidelijkheid en inzicht in kaart waar onder andere bepaalde emoties, gedrag vandaan komen en hoe daarmee om te gaan. Met andere woorden, verwerken van opgelopen trauma´s.