Skin of color update 2019_Manhattan_New_York

Skin of Color update congres - Manhattan, New York

Precies een jaar geleden 4 september 2019 was ik onderweg naar het Skin of Color congres in Manhattan, New York. Voor het eerst in 10 jaar stapte ik weer een vliegtuig in. Niet vanwege vliegangst, maar een evenwichtsstoornis. Dit congres bijwonen stond al jaren bovenaan  mijn verlanglijst. Mijn gekleurde klanten van de juiste informatie te voorzien om hun huid optimaal te kunnen verzorgen, huidaandoeningen op de juiste manier te kunnen behandelen. Motiveerde mij om een oplossing te zoeken voor die evenwichtsstoornis het vliegtuig in te stappen en de grote plas over te steken. Mijn kennis delen met de gekleurde consument en beauty professionals die opzoek zijn naar de juiste informatie voor de gekleurde huid. Missie is op dit punt geslaagd!   ­čą│

Wat een openbaring was het om daar in New York rond te lopen en een 2-daags congres gericht op alles wat met de gekleurde huid te maken heeft bij te mogen wonen. I feel happy and blessed! ­čÖâ
Maar wat ik persoonlijk nog mooier vond aan mijn hele ervaring was de hoeveelheid aanwezige donkere dermatologen afkomstig vanuit heel de VS, maar ook daarbuiten, Barbados, West Afrika, Zuid- Afrika. Hier in Nederland kun je ze op ├ę├ęn hand tellen. En daar in het walhalla van de medische wereld, kon ik bijna letterlijk over de hoofden heen lopen, van vaardige dermatologen, who just look like me.
Ik heb mijn ogen en oren open gehouden om nog meer kennis op te doen over de gekleurde huid, de en laatste ontwikkelingen op huidgebied.

                                                               ┬┤I feel happy and blessed!┬┤

Ik ontmoette mijn leermeester (helaas heb ik hem niet persoonlijk gesproken) voor het eerst Dr. Eliot Battle. Zijn artikel over laserontharing uit 1996/1997, heb ik als basis gebruikt voor mijn afstudeerscriptie aan de opleiding huidtherapie, aan de Hogeschool Utrecht. Laserontharing op de donkere huid, Bezint eer gij begint, 2006. Het enige wetenschappelijke artikel die ik heb kunnen vinden over laserontharing gerelateerd aan de gekleurde huid.

Hoe anders ziet de wereld er vandaag de dag uit! Morgen over een week zou alweer de 16e keer zijn dat Skin of Color update 2020 plaatsvinden, wederom in Manhattan, New York. Wat had ik daar graag bij aanwezig willen zijn. Ik kan jullie, mijn klanten en beauty professionals, niet bij praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de gekleurde huid.


Tijdens de 2-daagse Skin of Color update, waren 2 aandachtspunten waarop de dermatologen die de presentaties verzorgden op hamerden:

  1. Focus niet alleen op de huidklacht waarmee je cli├źnten praktijk binnenlopen.
  2. Sta niet naar je cli├źnt met de handen op de rug of van achter je bureau toe te kijken.

    Doctor of color  a clipboard
  • Onderzoek de pati├źnt cli├źnt van top tot teen.
  • Voelen, voelen, voelen. Palpeer de huid. Door te voelen kun je tot andere conclusies komen, dan je op het eerste oog denkt te zien of hoort van de cli├źnt.

Hoe beoordeel jij, beauty professional, de huid van jouw cli├źnt/ pati├źnt als een persoon van kleur jouw praktijk bezoekt? Sta je er ook alleen naar te kijken en ga je af op wat je ziet en hoort van de klant? Of voel, kijk en luister je naar de klant, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je ermee aan moet? 

Meer leren over de melanine rijke huid? Volg de ┬┤Basiscursus donkere huid | Wat moet je weten voordat je op de gekleurde huid gaat werken?┬┤ 

Saskia Pinas MellaCare eSkinacademyIk ben Saskia Pinas, ruim 11 jaar actief als huidtherapeut en schoonheidsspecialiste in mijn praktijk in Rotterdam West.
Sinds mijn vroege tienerjaren, rond de pubertijd, heb ik mij altijd bezig gehouden met de huid. Ik had al vrij vroeg last van diverse huidproblemen. Vooral de pigmentvlekken die ik overhield na het doorstaan van de waterpokken, muggenbeten en later ook nog eens acne en de bijbehorende pigmentvlekken die het achterliet, striae, overbeharing. Ik zag de huidproblemen als een probleem. Naarmate je ouder wordt verdwijnen sommige huidaandoeningen vanzelf, maar laten soms hun sporen na.

Ik heb dan ook jaren gezocht en van alles en nog wat uitgeprobeerd en nog steeds om de opgelopen schade te kunnen herstellen. Soms met succes en soms ook niet.
Na het afronden van mijn opleiding huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht in 2006. Ben ik 3 jaar later voor mezelf begonnen. Sindsdien ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de theorie van de etnische huid en in de praktijk experimenteerde ik op mezelf welke apparatuur, producten en behandelingen, combinaties het effectiefst zijn in te zetten voor de gekleurde huid.

In de 11 jaar dat ik mijn praktijk run heb ik veel mogen zien aan huidaandoeningen, verhalen mogen horen van mijn klanten met betrekking tot hun huidproblemen en de obstakels, onbegrip en onwetendheid waarmee ze te maken hebben gehad. In hun zoektocht naar een oplossing voor hun huidprobleem of daaraan gerelateerde aandoening.

Met de opleiding eSkinacademy, is het mijn missie om alle gekleurde consumenten in Nederland en in België, de mogelijkheid te bieden in de eigen woonomgeving een schoonheidssalon of huidtherapiepraktijk te bezoeken, die over de juiste kennis en ervaring beschikt om hun gekleurde huid op de juiste wijze te kunnen behandelen.
eSkinacademy is er voor dé beauty professional die op de juiste manier geïnformeerd wilt worden over de gekleurde huid.

Saskia Pinas

Huidtherapeut & schoonheidsspecialiste

www.mellacare.nl
www.eskinacademy.nl